منبع مطلب و خبر: www.alibaba.ir :
کلیبر یکی از شهرستانهای استان آذربایجان شرقی است که فقط ۱ ساعت با مرکز استان فاصله دارد. آبوهوای کوهستانی و معتدل جاهای دیدنی کلیبر جان میدهد برای سفرهای تابستانی. دیدنی های کلیبر تمامنشدی است و این را میتوان از جنگل ارسباران و منطقه حفاظتشده آینالو متوجه شد. این شهرستان ۲۰۷۲ کیلومترمربع مساحت داشته و در دل خود زیباییهای زیادی را پنهان کرده. در این مقاله از مجله گردشگری علی بابا شما را به بازدید از جاهای دیدنی آذربایجان شرقی دعوت میکنم.
کلیبر کجاست؟
کلیبر یکی از شهرستانهای مهم استان آذربایجان شرقی است که از جنوبغربی به تبریز، از جنوب به اهر و از غرب به مرند میرسد.
بهترین گزینههای طبیعتگردی در کلیبر کدام است؟
منطقه حفاظتشده آینالو، جنگل ارسباران و دره مکیدی از بهترین گزینههای طبیعتگردی در کلیبر هستند.
جاهای زیارتی کلیبر کجاست؟
مسجد جامع کلیبر و امامزاده شاه قاسم از جاهای زیارتی کلیبر هستند.
معروفترین پارک و مرکز تفریحی کلیبر کدام است؟
معروفترین مراکز تفریحی کلیبر آبگرم متاللیق و آبگرم قلعه کندی هستند.
بهترین جاهای تاریخی و دیدنی کلیبر کدام است؟
بهترین جاهای تاریخی و دیدنی کلیبر شامل قلعه بابک، قلعه فرخی، عمارت طومانیانس، پلهای خداآفرین، برج قارلوجا و قلعه پشتو هستند.
جاهای دیدنی کلیبر: جاذبه های طبیعی
جاذبه های گردشگری کلیبر یکی از مهمترین دلایلی است که گردشگران به این شهر سفر میکنند. جاذبههای طبیعی کار دست طبیعت هستند و این هنرمندی در سرتاسر شهر خودنمایی میکند. اگر روزهای سال را در ترافیک شهرهای بدون درخت و طبیعت و میان هوایی تیره از آلودگیها میگذرانید، جاهای دیدنی کلیبر مثل آب روی آتش است.
عکس از: سایت Google Maps
– منطقه حفاظت شده آینالو
من همیشه گوزنها را در فیلم و سریالهای کانادایی دیدهام، اما منطقه حفاظتشده آینالو از جاهای دیدنی کلیبر خودش یک راز بقاست. گوزنهایی که با آن شاخهای بلند و شاخهای خود روی چمنها مینشینند، طبیعت کلیبر را منحصربهفرد کرده است. شاید باورتان نشود اما گوزن حیوانی نیست که بتوان آن را در همه جای ایران دید.

عکس از: سایت Google Maps
در این زیستگاه حفاظتشده در جاهای دیدنی کلیبر حدود ۱۷ گونه جانوری کمیاب زندگی میکنند. متاسفانه این موجودات زیبا در خطر انقراض هستند و ممکن است در آیندۀ نزدیک دیگر فرصت دیدن آنها وجود نداشته باشد. منطقه حفاظتشده آینالو از جنوب شرق به روستاهای بهروز و بالان و از شمال غرب به روستای وایقان میرسد.

عکس از: سایت Google Maps
آدرس منطقه حفاظتشده آینالو
استان آذربایجان شرقی، شهرستان کلیبر، بخش خداآفرین، ۴۵ کیلومتری کلیبر، ۱۵ کیلومتری روستای عاشقلو
لوکیشن منطقه حفاظتشده آینالو روی گوگلمپ
– جنگل ارسباران
جنگل ارسباران از جاهای دیدنی کلیبر حدود ۱۳۰ هزار هکتار وسعت دارد. هر هکتار، ۱۰ هزار مترمربع است، حالا تصورش را بکنید که ۱۳۰ هزار هکتار چقدر میشود. ارسباران یکی از زیباترین مناطق و جاذبه های گردشگری کلیبر است که در مناطق شمال غربی ایران قرار گرفته است.

عکس از: سایت Google Maps
فاصله تهران تا ارسباران حدود ۷۸۷ کیلومتر است و بهترین وقت سفر، آخرهای اردیبهشت تا آخرهای شهریور است. اینجا امکاناتی برای گردشگران ندارد، فقط یک کمپ هست که برای چادر زدن ساخته شده است.
کمپینگ در طبیعت بکر جنگل ارسباران بهعنوان یکی از جاهای دیدنی کلیبر یکی از آرزوهای هر گردشگری است. پیچوخم جادهای که از بین درختهای کوتاه اما پوشیده از برگهای ریز میگذرد، وقتی با مه تلاقی کند، بهترین مسیر زندگیتان خواهد شد. کوههای بلند، درختهای بلوط، آبشارهای زنده و سرحال و هزاران چیز دیگر در گوشتان میخواند تا به ارسباران بروید.

عکس از: سایت Google Maps
آدرس جنگل ارسباران
استان آذربایجان شرقی، ۴۶ کیلومتری کلیبر
لوکیشن جنگل ارسباران روی گوگلمپ
– دره مکیدی
دره مکیدی یا مکیدی درهسر، درهای سرسبز و جنگلی در دل جنگلهای ارسباران است. با سفر به این دره میتوانید به پارک جنگلی مکیدی هم بروید. اینجا آنقدر چشمه هست که گردشگران را به خودش جذب کند. این دره از درخت پوشیده است و نمیتوان امکاناتی در آن ایجاد کرد.

عکس از: سایت Google Maps
پارک جنگلی از جاهای دیدنی کلیبر یک سری امکانات اولیه دارد. مکیدی در گذشته جنگلی بکر، دستنخورده و پُر از درختهای فندق و خرگوش بود. اما همین چندساله با ساخت پارکینگ و بوفه و آلاچیق، بخشی از پوشش گیاهی تخریب شده است.
چند سالی هست که برای جذب گردشگر به این منطقه، جشنوارههایی مثل گردو و ذغالاخته برگزار میشود. آش ذغالاخته را فقط میتوانید در این جشنواره بخورید. آخر هفته فصل بهار و تابستان بهترین وقت سفر به دره مکیدی از دیدنی های کلیبر است.

عکس از: سایت Google Maps
دره مکیدی بهعنوان یکی از جاهای دیدنی کلیبر زیبایی خیرهکنندهای دارد. انگار دارید در انیمههای ژاپنی زندگی میکنید. از وسط دره، جادهای پیچدرپیچ رد شده و دو طرف آن روی کوه، درختها آنقدر تنبهتن هم دادهاند که جای سوزن انداختن نیست.
آدرس دره مکیدی
استان آذربایجان شرقی، کلیبر
لوکیشن دره مکیدی روی گوگلمپ
جاهای دیدنی کلیبر: جاذبه های تاریخی
سفر فقط در جاهای دیدنی و طبیعت خلاصه نمیشود. تاریخی که یک شهر را ساخته یکی از جذابترین بخشهای سفر به شهرهای مختلف است. اماکن تاریخی خود یکی از مهمترین جاهای دیدنی کلیبر هستند که دیدن آنها خالی از لطف نیست.

عکس از: سایت Google Maps
– قلعه بابک
قلعه بابک خرمدین با اسمهای دیگری مثل «دژ بابک» و «قلعه جمهور» هم شناخته میشود. این قلعه بهعنوان جاذبه های گردشگری کلیبر در درهای با عمق ۴۰۰ تا ۶۰۰ متر قرار گرفته و یک جورهایی دسترسی به آن در گذشته خیلی سخت بوده است.
اگر زندگی عشایر برای شما جذاب است، بهترین وقت سفر به قلعه بابک از جاهای دیدنی کلیبر فصل تابستان است. سیاهچادرهای ایل شاهسون در کوههای این منطقه دیدنی است. اینجا امکانات رفاهی ندارد و نمیتوان در نزدیکی قلعه چادر زد. پس بهتر است قبل از تاریکی هوا برگردید.

عکس از سایت: Google Maps
برای دسترسی به قلعه از جاهای دیدنی کلیبر باید از یک مجموعه پلکان سنگی بالا بروید، پس اگر زانودرد و کمردرد دارید سفر به این قلعه برای شما خوب نیست. اما بالا رفتن از اینهمه پله، ارزشش را دارد. دیوارهایی قطور که با سنگهای بزرگ ساخته شدهاند، به ابهت قلعه اضافه میکنند. اگر حوالی صبح به قلعه برسید، برجوباروهایی را میبینید که در مه مخفی شدهاند.

عکس از: سایت Google Maps
آدرس قلعه بابک
استان آذربایجان شرقی، کلیبر
لوکیشن قلعه بابک روی گوگلمپ
– قلعه پشتو
قلعه پشتو یکی از جاذبه های گردشگری کلیبر است که در کوهستانی با ارتفاع ۳۰۰۰ متر ساخته شده. حصارهای بسیار بلند و صخرهای و پرتگاههای عمیق دورتادور قلعه، پشتو را به بنایی نفوذناپذیر برای دشمنان تبدیل کرده بود.

عکس از: سایت Google Maps
این قلعه از جاهای دیدنی کلیبر تقریبا شبیه قلعه بابک است و خیلیها میگویند حتی همزمان با قلعه بابک ساخته شده. سفالهای ساده و بدوننقشونگار کشف شده از قلعه نشان میدهد که پشتو در ابتدای تسلط اسلام روی منطقه ارسباران ساخته شده است.

عکس از: سایت Google Maps
قلعه پشتو در ارتفاع ۳۰۰۰ متری قرار دارد و سوز و سرمایی که از هر طرف آن را در پاییز و زمستان دوره میکند، سفر را برای گردشگران سخت میکند. پس برای بازدید از قلعه فصل بهار و تابستان را انتخاب کنید. نکته مهم اینکه انتظار ندارید در این ارتفاع، امکاناتی وجود داشته باشد، پس با خودتان خوراکی و آبآشامیدنی ببرید.
آدرس قلعه پشتو
استان آذربایجان شرقی، کلیبر، بلندترین کوه بین روستاهای کوجان و پشتاب
لوکیشن قلعه پشتو روی گوگلمپ
– قلعه پیغام
روستای پیغام از جاهای دیدنی کلیبر میزبان یکی از قلعههای مهم کلیبر است. بابک خرمدین از این قلعه در جنگ با اعراب بهره جسته. از این قلعه برای رساندن دستورات نظامی با آتش استفاده میکردند و برای همین هم اسمش را پیغام گذاشتهاند.

عکس از: سایت Google Maps
قلعه روی کوه ساخته شده و راه دسترسی به آن کمی سخت است. مدت زمان بازدید تقریبا یک روز بوده و بهترین وقت سفر هم، بهار و تابستان است. اینجا امکانات رفاهی ندارد و فقط زیبایی تاریخی است که گردشگران را جذب میکند.
از ساختمان قلعه و دیوارهای آن چیز زیادی باقی نمانده و دزدان آثار باستانی همهجا را برای پیدا کردن گنج، خراب کردهاند. با این تخریبهای ناجوانمردانه، دیدن چهره خسته و افسرده قلعه، زجرآور است.
آدرس قلعه پیغام
استان آذربایجان شرقی، کلیبر، روستای پیغام
لوکیشن قلعه پیغام روی گوگلمپ
– قلعه فرخی
برج آجری کلیبر (فرخی) یک بنای تاریخی ۸ ضلعی از جاهای دیدنی کلیبر با ارتفاعی حدود ۸ متر است. از بالای این قلعه به تمام شهر و حتی راههای ورودی به شهر هم اشراف دارید. با توجه به این دید وسیع، در گذشته از قلعه فرخی برای دیدهبانی استفاده میکردند. روی سنگنوشتههای قلعه میتوانید سال ساخت و معمار آن را ببینید. این قلعه در سال ۱۱۱۱ هجری و توسط «محمد کاظمبنبوداغ» ساخته شده است.

عکس از: سایت Google Maps
کوههای اطراف و برفی که در بیشتر سال روی آنها لانه کرده همراه با آبوهوای معتدل و کوهستانی منطقه، سفر در پاییز و زمستان را سخت میکند. بنابراین برای دیدن قلعه فرخی بهعنوان یکی از دیدنی های کلیبر، فصل بهار و تابستان را انتخاب کنید.
آدرس قلعه فرخی
استان آذربایجان شرقی، کلیبر، مرکز شهر
لوکیشن قلعه فرخی روی گوگلمپ
– عمارت طومانیانس
عمارت طومانیانس یکی از جاهای دیدنی کلیبر است که در روستای وینق قرار گرفته. این عمارت شبیان کردانگیز یکی از بناهای تاریخی و زیبای منطقه ارسباران است که در دوره قاجار ساخته شده. بنای ۲ طبقه عمارت ۱ ایوان و ۴ برج دارد و معماری آن به سبک قلعههای قرن نوزدهم اروپاست. عمارت متعلق به سرکیس طومانیانس ارمنی بود که یکصد پارچه آبادی در همین اطراف داشت.

عکس از: سایت Google Maps
اطراف این عمارت از جاهای دیدنی کلیبر امکانات رفاهی وجود ندارد و برای خرید و استراحت باید به روستاهای اطراف یا مرکز شهر کلیبر بروید. این عمارت در بلندی قرار گرفته و آبوهوای منطقه کوهستانی و معتدل است، پس بهار و تابستان را برای سفر انتخاب کنید.

عکس از: سایت Google Maps
از بالا که به عمارت نگاه کنید، فقط دیوارهایی را میبینید که به سختی به زمین چسبیدهاند تا به سرنوشت سقفها دچار نشوند. دیوارها موازی هم و با فاصلهای دقیق قرار گرفتهاند و در دل هر دیوار میتوانید پنجرههایی ببینید که نور را از خود عبور میدادند.
آدرس عمارت طومانیانس
استان آذربایجان شرقی، کلیبر، روستای وینق
لوکیشن عمارت طومانیانس روی گوگلمپ
– حمام شاه عباس
حمام قدیمی کلیبر در زمان شاهعباس ساخته شده و بههمیندلیل اسم آن را حمام شاهعباس گذاشتهاند. این حمام تا حدود سال ۱۳۴۰ توسط مردم منطقه استفاده میشد، اما از آن بهبعد دیگر در تنهایی خودش فرو رفت.

عکس از: سایت Google Maps
مسئولین شهری توجهی به این حمام نداشتند تا حدی که با نخالههای شهر پُر شد. تازه همین ۱۰ سال پیش بود که به فکر حمام افتادند تا جانش را نجات دهند. مثل همه جاهای دیدنی کلیبر، بهترین وقت بازدید از حمام، بهار و تابستان است.
این حمام در مرکز شهر کلیبر قرار گرفته و دسترسی خوبی به همه امکانات لازم برای گردشگران دارد. حمام روبهروی مسجد شاهعباس و در زیرزمین ساخته شده که حالا امکان بازدید از آن وجود ندارد. تنها چیزی که از حمام روی زمین دیده میشود، گنبد آجری کوچکی است که سر از زمین درآورده.
آدرس حمام شاه عباس
استان آذربایجان شرقی، کلیبر، مرکز شهر
لوکیشن حمام شاه عباس روی گوگلمپ
– پل شاه عباس
قدمت پل شاه عباس به دوره صفویه برمیگردد. این پل زیبا و تاریخی توسط فردی بهاسم «شجاعالممالک کلیبری» ساخته شده و در سال ۱۳۷۶ بازسازی شده است. این پل روی رودخانه کلیبر (بویوهچای) ساخته شده و یکی از جاهای دیدنی کلیبر است. قبل از بازسازی، بخشی از پل تخریب شده بود و برای همین مردم اطراف آن را با اسم «سینیخ کورپی» به معنای «پلشکسته» میشناختند.

عکس از: سایت Google Maps
مثل همه جاذبه های گردشگری کلیبر و آذربایجان شرقی، بهترین وقت بازدید از پل شاه عباس، فصل بهار و تابستان است. در اطراف پل امکانات خاصی وجود ندارد و اگر دنبال جایی برای اقامت هستید شاید بتوانید اتاقی در روستای کفشان اوی اجاره کنید.
آدرس پل شاه عباس
استان آذربایجان شرقی، کلیبر، محله کفشان اوی
موقعیت پل شاهعباس روی گوگلمپ
موقعیت پل شاه عباس روی گوگلمپ ثبت نشده است. در صورتی که به این منطقه سفر کردید، برای راحتی دسترسی دیگر گردشگران، موقعیت پل را ثبت کنید.
– پل های خدا آفرین
پلهای تاریخی خداآفرین در بین منطقه قرهداغ و قرهباغ قرار گرفتهاند. یکی از این پلها آسیب دیده و پایهها بههم متصل نیستند. پل دیگر که سالم مانده برای پیادهروی گردشگران بهترین انتخاب است. موجشکنهای پلهای خداآفرین خودش یکی از زیباترین جاهای دیدنی کلیبر است.

عکس از: سایت Google Maps
مردم در گذشتههایِ دور بر این باور بودند که پایههای این پل از جاهای دیدنی کلیبر را خداوند روی رود ارس آفریده است، بههمیندلیل اسم این پلها را خداآفرین گذاشتند. پایههای پل روی سنگهای طبیعی ساخته شدهاند که خودش نمونهای از یک شبیان کردی است. در ۲ طرف پل، روستاهایی هستند که میتوانید از امکانات آنها استفاده کنید.
این زیبای تاریخی داستانهای زیادی برای بیان کردن دارد، اما خسته است و دیگر جانی برایش نمانده. چه لشکرها که از روی آن عبور نکردند و چه خونهایی که روی سنگفرش آن ریخته نشد.
آدرس پل خدا آفرین
استان آذربایجان شرقی، شهرستان خداآفرین، نزدیک روستای ساریجالو
لوکیشن پل خداآفرین روی گوگلمپ
– برج قشلاق قارلوجا
قارلوجا یک برج سنگی است که در روستای قارلوجا و در نزدیکی کلیبر قرار دارد. قدمت این برج تاریخی که از جاهای دیدنی کلیبر است به قرن هفتم و هشتم هجری برمیگردد. این برج بهصورت ۸ ضلعی ساخته شده و هر کدام از ضلعهای آن ۱.۷۵ متر طول دارند.

عکس از: سایت Google Maps
این برج از جاهای دیدنی کلیبر ارتفاع کمی دارد و تمام بدنه آن از سنگهای تراش معمولی ساخت شده. سردابهای زیر برج وجود داشته که بعضی از محلیها و قدیمیها میگویند محل دفن یکی از بزرگان ایلخان مغول است.

عکس از: سایت Google Maps
برج هیچ امکانات رفاهی ندارد و بازدید از آن زمان زیادی نمیبرد. با توجه به شرایط آبوهوایی آذربایجان شرقی در پاییز و زمستان و موقعیت برج، بهترین وقت سفر بهار و تابستان است.
آدرس برج قشلاق قارلوجا
استان آذربایجان شرقی، کلیبر، کنار رودخانه ارس، روستای قارلوجا
لوکیشن برج قشلاق قارلوجا روی گوگلمپ
– قصر آینالو
منطقه حفاظتشده و کمپینگ آینالو یکی از جاهای دیدنی کلیبر در استان آذربایجان شرقی است. اینجا از معدود مناطق طبیعی کشور است که زیبایی طبیعی آن دستنخورده باقیمانده. با توجه به اقلیم معتدل و کوهستانی آینالو، بهترین وقت سفر به این قصر زیبا، بهار و تابستان است. یکی از مهمترین امکانات رفاهی این منطقه، کانکسهای اقامتی است. بنابراین اگر خواستید شب بمانید و چادر نداشتید، اصلا نگران نباشید.

عکس از: سایت Wkimedia
سقف قصر آینالو از جاهای دیدنی کلیبر از فلز ساخته شده بود و نور خورشید را منعکس میکرد. مردم منطقه که برای اولینبار با این شبیان کردی روبهرو میشدند، اسم قصر را «آیینهلو» گذاشتند. اما حالا خبری از سقف نیست و فقط دیوارهای قصر باقیمانده. قصر بعد از اینهمه سال به بخشی از طبیعت منطقه تبدیل شده و ظاهر زیبایش مثل نگینی در بین سرسبزی کوههای اطراف میدرخشد.
آدرس قصر آینالو
استان آذربایجان شرقی، کلیبر، بخش خداآفرین
لوکیشن قصر آینالو روی گوگلمپ
جاهای دیدنی کلیبر: جاذبه های مذهبی
جاهای دیدنی کلیبر فقط در جاذبههای گردشگری طبیعی و تاریخی خلاصه نمیشود. اینجا جاذبههای مذهبی زیادی دارد که باید یک روز را برای دیدن آنها کنار بگذارید. جاذبههای مذهبی با گذشته دینی ما گره خورده و با ورود به این مکانها احساس آرامش تمام وجودمان را فرامیگیرد.

عکس از: سایت Google Maps
مسجد جامع کلیبر
قدمت مسجد جامع از جاهای دیدنی کلیبر بهعنوان یکی از دیدنی های کلیبر به دوران صفویه برمیگردد. اسم قبلی این مسجد، «مسجد شاه عباس» بود اما مثل همه بناها و خیابانهای ایران، اسمش را تغییر دادند. در حیاط مسجد یک درخت قدیمی هست که حدود ۳۰۰ سال دارد.
روبهروی مسجد هم حمامی هست که بهدلیل ناتمام ماندن پروژه، امکان بازدید از آن وجود ندارد. حمام شاهعباس جزو ۹۹۹ بنایی است که در زمان شاهعباس برای رفاه حال کاروانها ساخته شد.

عکس از: سایت Bachehayemasjed
بهترین وقت بازدید از مسجد جامع از جاهای دیدنی کلیبر بهار تا اولهای فصل پاییز است. بازدید از این مسجد زمان زیادی از شما نمیگیرد و در مدت ۱ ساعت میتوانید همه بخشهای آن را ببینید. از امکانات رفاهی این مسجد میتوانم به پارکینگ، سرویس بهداشتی و دسترسی به تاکسی اشاره کنم. در نزدیکی مسجد اقامتگاههای زیادی هست و حتی میتوانید از بوفه مسجد هم خوراکی بخرید.
آدرس مسجد جامع کلیبر
استان آذربایجان شرقی، کلیبر، مرکز شهر
لوکیشن مسجد جامع کلیبر روی گوگلمپ
امامزاده شاه قاسم
بقعه امامزاده شاه قاسم در روستای «پیرهلر» و در ۶۵ کیلومتری شمال کلیبر قرار گرفته است. این مقبره از جاهای دیدنی کلیبر روی بلندی تپههای روستا است و از آنجا میتوانید تمام روستا را ببینید. بنای امامزاده شامل یک بقعه با اتاق ورودی، مسجد، حسینیه، ۲ باب زائرسرا و ۳ باب انباری در زیرزمین است. وجود زائرسرا یکی از امکانات مهم امامزاده است، چون میتوانید در آن استراحت کنید.

عکس از: سایت Google Maps
آدرس امامزاده شاه قاسم
استان آذربایجان شرقی، کلیبر، روستای پیرهلر
لوکیشن امامزاده شاه قاسم روی گوگلمپ
جاهای تفریحی کلیبر
حالا که همه جاهای دیدنی کلیبر از طبیعی و تاریخی تا مذهبی را دیدهاید، وقت آن رسیده تا کمی تفریح کنید.
– آبگرم متاللیق
آبگرم متاللیق یکی از جاذبه های تفریحی کلیبر است که در روستای متاللی قرار گرفته. وقتی بعد از کلی پیادهروی در جاهای دیدنی کلیبر، بدنتان خسته و کوفته شد، تنها راه چاره، آبگرم است. این جاذبه تفریحی حدود ۱۲۸۷۰ مترمربع وسعت دارد و از امکانات آن میتوانم به استخرهای سرپوشیده با سقف متحرک، سونا و جکوزی، رختکن، سالهای بدنسازی و ورزش اشاره کنم.

عکس از: سایت Google Maps
پارکینگ، واحدهای تجاری، رستوران و بوفه، کافیشاپ و فضای بازی کودکان از دیگر امکانات این منطقه است.
دمای آب چشمه حداکثر ۶۸ درجه سانتیگراد است که برای دردهای مفصلی و لطافت پوست بسیار عالی است. فکرش را بکنید در هوای سرد پاییز و زمستان آذربایجان شرقی، وسط آبگرم بپرید. آبگرم متاللیق حتی در این فصلهای سرد هم جذاب است.
آدرس آبگرم متاللیق
استان آذربایجان شرقی، کلیبر، بخش آبشاحمد، روستای متاللی (متعلق)
لوکیشن آبگرم متاللیق روی گوگلمپ
– آبگرم قلعه کندی
آبگرم قلعه کندی یکی از بهترین جاهای تفریحی کلیبر است که آب آن در درمان بیماری روماتیسم بسیار موثر است. این آبگرم در منطقه گردشگری و جنگلهای ارسباران قرار گرفته و فاصله کمی با رود مرزی ارس و سد خداآفرین دارد.

عکس از: سایت Google Maps
دمای چشمه اصلی آبگرم قلعه کندی از جاهای دیدنی کلیبر حدود ۷۵ درجه تا ۸۰ درجه است اما دمای آب در استخرها کمتر است و به ۶۵ درجه تا ۷۰ درجه میرسد. در این آبگرم امکانات خوبی برای گردشگران در نظر گرفتهاند و همین موضوع باعث شده تا افراد زیادی از شهرهای مختلف به کلیبر بیایند.
آدرس آبگرم قلعه کندی
استان آذربایجان شرقی، کلیبر
لوکیشن آبگرم قلعه کندی روی گوگلمپ
توصیههای علیبابا برای تجربه سفری خاطرهانگیز به کلیبر
- استان آذربایجان شرقی آبوهوایی کوهستانی و معتدل دارد. بنابراین هوای فصل بهار و تابستان مطبوع و دلچسب و هوای پاییز و زمستان سرد است. پس بهتر از برای بازدید از جاهای دیدنی کلیبر، فصل بهار و تابستان را انتخاب کنید.
- اگر میخواهید در پارک جنگلی یا در نزدیکی جاذبه های گردشگری کلیبر اقامت کنید، بهتر است با خودتان چادر ببرید.
- جنگل ارسباران نمونههای جانوری کمیابی دارد که در معرض انقراض هستند، پس با ریختن زباله در این منطقه زندگی آنها را تهدید نکنید.

عکس از: سایت Google Maps
- روزهای بهار و تابستان کلیبر شاید خنک یا گاهی گرم باشد، اما آبوهوا همیشه به یک شکل نمیماند و ممکن است شبها سرد شود، پس با خودتان لباس گرم ببرید.
- نزدیک بعضی از جاهای دیدنی کلیبر فروشگاه وجود ندارد، پس قبل از رفتن به این جاهای دیدنی با خودتان خوراکی و آبآشامیدنی ببرید.
جاهای دیدنی کلیبر و سفری لذتبخش به دل سرسبزی
آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل، آبوهوایی کوهستانی دارند که باعث شده سفر به این استانها در تابستان دلچسب باشد. جاهای دیدنی کلیبر که شامل جاهای طبیعی، تاریخی، تفریحی و مذهبی است میتواند بهترین روزها و ساعتها را در سفر برای شما بسازد.
منبع مطلب و خبر: www.alibaba.ir